Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Ondertussen in het atelier
Categories: Geen categorie

Trouwe volgers van mijn stukjes zullen misschien denken dat ik niet veel aan schilderen ben toegekomen de laatste tijd. Een operatie plus revalidatie, musea bezoeken etc. Maar gelukkig, er wordt ook nog geschilderd.

Momenteel ben ik druk doende om de schilderijen af te maken die ik in oktober wil exposeren, op de Aanwas expositie van de BBK. Dat zijn ‘abstrealistische’ schilderijen. Toe maar, wat ‘n woord. Ik had even niets beters. Op internet kon ik zo gauw geen geschikt woord vinden voor de combi van abstract en (foto)realistisch. Zou ik iets nieuws bedacht hebben dan? Wie weet, vernieuwend tegen wil en dank.  😉
Daarmee kom ik op dat andere onderwerp dat me zo bezighoudt de laatste tijd. Conceptuele kunst en het in mijn ogen veel te heilige ontzag daarvoor. Al lezende merk ik dat sommige kunstenaars en schrijvers zo langzamerhand durven en willen zeggen dat dat wel wat minder mag. Volgens de media is de nieuwe directeur van het Stedelijk Museum juist erg van het conceptuele. Jammer vind ik dat. Als het Stedelijk eind 2011 eindelijk definitief open is en je dan eigenlijk gelijk naar een nieuw museum voor moderne kunst verlangt. Met echte kunst. Zou dát inmiddels niet gewoon vernieuwend zijn?

Om een kleine duit in het discussiezakje te doen kom ik binnenkort met een nieuwe productcategorie op deze site: “Vernieuwend”. Anti-conceptuele conceptuele kunst. Zoiets. En ondertussen schilder ik gewoon door.


Comments are closed.