Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Kunst in het wild (6) – Graffiti op het Purmerplein
Categories: Kunst in het wildHet Purmerplein in Amsterdam Noord is bijzonder sfeervol. Het plein en de buurt eromheen, Tuindorp Nieuwendam, zijn gebouwd in de Amsterdamse school stijl. Hoewel het winkelcentrum ‘Boven ’t Y’ vlakbij is, heeft het Purmerplein zijn eigen winkels gelukkig behouden. Er zit o.a. een bakker, een slager, een kaaswinkel annex poelier, een tabakszaak natuurlijk en enkele goede buurtrestaurants. In sommige winkels groeten de klanten nog de andere klanten bij binnenkomst. Het is er bijna dorps gemoedelijk.

Midden op het plein is speelruimte, ook voor de kleintjes. Vlak daarnaast staat dit transformatorhuisje. Het was me nog niet eerder opgevallen dat het versierd was met graffiti. Misschien is het ook wel recent gedaan. De maker is het creatief collectief ‘Hotmamahot’ uit Amsterdam.

Het is een vrolijke afbeelding dit keer, geen enge wezens of gangster referenties, zoals de meeste graffiti. Zou ook niet passen naast een kinderspeelplaatsje. De graffiti toont Amsterdamse gebouwen, bloemen en dansende figuren. Hier wordt een mens vrolijk van.

Comments are closed.