Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Artzuid
Categories: Geen categorie

 Flowers that bloom tomorrow – Yayoi Kusama

Op 26 mei jl. al was de beeldenroute in Zuid door de koningin geopend. Maar ik was er nog niet geweest. Foei kunstblogger uit Amsterdam! Daarom deze zaterdag maar eens. Nu lieten de voorspellingen regen zien. Veel regen. Dan kun je gaan mokken thuis, maar ik koos voor de andere optie: hup er doorheen. À la guerre comme à la guerre, zoals de Fransen zeggen. Maar ach, waar hebben we het over? Regen dus.

 De route omvat 58 beelden(groepen), waarvan hier een kleine selectie. Een catalogus is verkrijgbaar bij de kiosk tegenover het Hilton hotel.

 

Firmament III (detail) – Antony Gormley

Wat een werk moet het zijn geweest om dit in elkaar te zetten!

 

Space Elephant – Salvador Dalí

 

Searching for Utopia – Jan Fabre

Een geweldige blikvanger op de kruising Apollolaan / Beethovenstraat. Jan Fabre zoekt op een schildpad naar het eiland Utopia. Een schildpad lijkt niet het beste vervoermiddel, maar Fabre heeft er expres voor gekozen. Het duidt erop dat het verlangde doel niet snel maar juist heel langzaam bereikt dient te worden.

 

Every minute is special – Sylvie Fleury

Het dier is een populair vervoermiddel in de kunst, deze dame gaat per libel.

 

CosmoGolem – Koen Vanmechelen

De bedoeling van deze reus is dat kinderen een wens, droom of boodschap kunnen deponeren in het luikje ter hoogte van zijn hart. Een mevrouw probeerde het luikje te openen, maar dat lukte niet. Helaas, haar wens zal even moeten wachten.

 

Marie Lou – Constant Permeke

Constant Permeke is vooral bekend van zijn schilderijen, maar later maakte hij ook beelden.

 

Chat volant – Corneille

Op een gegeven moment kwam de regen met bakken uit de hemel. De vliegende kat van Corneille ging er somber van kijken. Bij thuiskomst was ik drijfnat. Maar het was het absoluut waard!

Artzuid duurt nog tot en met 28 augustus 2011. Website: www.artzuid.nl


2 Comments to “Artzuid”

  1. shanti says:

    hai hai,

    wat een mooie route is het toch. een aanrader om daar naar toe te gaan!

    groetjes shanti

  2. Clara says:

    Ik hoorde dat de bewoners Apollolaan / Beethovenstraat zo gehecht zijn geraakt aan de Grote Gouden Schildpad (Searching for Utopia van Jan Fabre)dat ze ‘m willen kopen. En dat vind ik dan weer zulk mooi nieuws dat mensen zich laten raken door kunst!