Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Beeldentuin De Gouwkamp
Categories: Geen categorie

 

Een zonnige dag, een bloeiende zomertuin en een grote hoeveelheid betaalbare beelden. Het was daarom niet verwonderlijk dat het behoorlijk druk was in De Gouwkamp in Den Ilp. Mijn aandacht was getrokken door een artikeltje in de plaatselijke krant. De open tuindagen van De Gouwkamp blijken een terugkerend fenomeen. Tijdens deze verkoopexpositie worden beelden verkocht uit o.a. Zimbabwe, Burkina Faso en Indonesië. De opbrengst van de tuinentree en een deel van de verkoop van de beelden is voor het goede doel. Dit jaar is dat een project voor de opvang en scholing van ongehuwde moeders in Burkina Faso.

Hieronder volgt een impressie van tuin en beelden. Het is me niet bij alle beelden gelukt om de kunstenaar en/of herkomst te achterhalen. Soms was er geen bordje met nummer zichtbaar of stond op de beeldenlijst ‘onbekend’.

 

Dit beeld heet ‘Twinlovers’ van kunstenaar Robert Zakeyo (Zimbabwe). De titel lijkt vreemd, aangezien de kikkers met de rug naar elkaar toe zitten! (hoezo lovers?) Materiaal: serpentijn.

 

Dan is de titel ‘Loverdeers’, van een onbekende kunstenaar uit Zimbabwe beter gekozen. Materiaal: serpentijn.

 

Dit houten Boeddhabeeld komt uit Indonesië, maker onbekend.

 

Dit beeld vond ik erg aardig. Iemand anders blijkbaar ook, er zat al een rode stip op.

 

Een uiltje met een (echte) vlinder op z’n borst. De vele bloemen trokken een grote verscheidenheid aan insekten. Ik zag zelfs een aantal kolibrievlinders!

 

Er zat ook een uil op het dak van het huisje.

 

Tot slot ‘Playing cat’ van Wilfred Tembo (Zimbabwe), ook van serpentijn.

Voor bedragen van gemiddeld 200 euro koop je natuurlijk geen unieke topkunst (een bezoekster herkende een beeld uit haar eigen tuin), maar wel leuke handgemaakte ornamenten voor tussen het groen. Een bezoekje is ook de moeite waard als u gewoon een mooie tuin wilt zien.

Kijk voor meer informatie over De Gouwkamp op: www.gouwkamp.nl


Comments are closed.