Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Ondertussen in het atelier (2)
Categories: Geen categorie

 

Als ik een onderwerp kies voor een schilderij sta ik eigenlijk nooit stil bij de moeilijkheidsgraad. Ik zie het schilderij min of meer voor me en dan begin ik er aan. Dat pakt vaak goed uit en soms minder. Voor de abstrealistische versie van het schilderij ‘vissen’, dat ik eerder maakte, koos ik een regenboogforel. Nou, dat heb ik geweten. Het schilderij begint inmiddels aardig te vorderen, maar het is alsof ik een steile berghelling aan het beklimmen ben. Mensen associëren schilderen vaak met het begrip ‘leuk’, maar schilderen kan ronduit een gevecht zijn. (het lijkt het leven zelf wel….. 😉  )

Voor degenen die na deze bemoedigende woorden toch zelf nog eens willen beginnen met schilderen, heb ik wel iets leuks bedacht. Ik ben zelf ooit begonnen met experimenteren. Eerst met gouache en aquarel, wat me niet zo goed beviel. Acrylverf was echter ‘liefde bij de eerste penseelstreek’, dus daar ben ik mee doorgegaan. Het kostte wel enige tijd voor ik alle spullen had verzameld die ik nodig had. En dan al die cursusboeken waar je aan begint, maar die je nooit afmaakt.

Daarom heb ik het ‘Vliegende start schilderpakket’ ontwikkeld voor de absolute beginner. Alle materialen die nodig zijn om uw eerste schilderij te maken. Plus een boekje met wat handige tips van mij, voor een vliegende start. U vindt het op http://www.kunstkoop.com/Vliegende-start-schilderpakket–N_art_215.html . Gelukkig zijn er nog 1001 andere onderwerpen om te schilderen, een realistische regenboogforel kan ik de beginner niet aanraden! 🙂


Comments are closed.