Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Toeval
Categories: guerilla art

 

Het opleuken van lantarenpalen en regenpijpen met breiwerkjes schijnt een bekend guerilla-kunst verschijnsel te zijn. Althans, ik kwam het tegen in het boekje The Guerilla Art Kit van Keri Smith (zie ook kunstblog week 52 2010) Dit haakwerkje zag ik dit weekend in de Jordaan. Eigenlijk wilde ik mijn blog een week overslaan, want het hele weekend was gereserveerd voor een vrij intensieve meditatie cursus. En de meeste mensen zijn op dit moment toch met vakantie, dus wie leest nu dit stukje…..

Maar ik keek zo naar dit geinige haakwerkje en toen viel me opeens op dat het erg leek op het wiel van Dharma. Dat is een symbool uit het Boeddhisme en staat voor het verkondigen van de boeddhistische leer. Het is een wiel met acht spaken. Even tellen, ja hoor ook hier acht spaken. Het is toeval, maar ook wel erg toepasselijk. Betekenisvol toeval, zoiets. Ach, ik vond het aardig genoeg om met u te delen! (en het is sowieso leuke versiering voor die regenpijp.)

En nog een wijze spreuk als uitsmijter:


Comments are closed.