Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Blød lykke / zacht geluk
Categories: guerilla art

 

Nog meer gehaakte guerilla kunst: dit keer aan de Oudezijds Voorburgwal. Ik liep langs hotel The Grand en zag wat aan een paaltje langs het water hangen. Een soort gehaakte (of gebreide) pannenlap met bloemetjes. Heel vrolijk. Op de stukjes waarmee de lap aan het paaltje bevestigd was, stonden twee teksten: ‘with ♥ ‘ en ‘ blød lykke’. Het eerste was begrijpelijk, want in Engels en met een symbool (hartje). Maar het tweede kwam me niet bekend voor.

Gelukkig is daar internet, met een beetje zoeken ben je al snel een eind verder. Het blijkt te gaan om een fabricaat van een Deense street-art artieste, die schuil gaat onder de naam ‘ Blød Lykke’, hetgeen zoveel betekent als ‘zacht geluk’. Op een Deense weblog over Kopenhagen zag ik dat zij in die stad een zelfde lapje met bloemen aan een stoplicht had geknoopt. Het lapje op die paal ziet er precies uit als een stoplicht.

Een maand of wat geleden was er in Amsterdam een internationaal straatkunstfestival, dat ik wegens andere bezigheden helaas gemist heb. Maar dit zou best een overblijfsel kunnen zijn.

 

Hier de link naar de Deense blog: http://classiccopenhagen.blogspot.com/2010/12/hot-tip.html


1 Comment to “Blød lykke / zacht geluk”

  1. Blød Lykke says:

    <3

    Kindly/Blød Lykke