Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Roest
Categories: Geen categorie

Je zou er van gaan roesten, van zoveel regen als er deze zomer al gevallen is. Een Zoomeravond picknick in Artis leverde mij een verkoudheid op, laten we zeggen een menselijke vorm van roest. Een paar weken geleden, toen het toevallig droog was (eventjes) kwam ik dit object tegen in Amsterdam Noord. De vraag die meteen bij mij opkwam was: Is dit bedoeld als kunst?

 

Je hebt allerlei soorten abstracte beeldhouwkunst, maar zou dit daar onder vallen of is het een restje van de voormalige industrie? Als je interesse hebt voor industrieel erfgoed is Amsterdam Noord (langs het IJ vooral) een feest om rond te lopen. Allerlei hallen zijn er die wachten op nieuwe gebruikers. De hal op het voormalige Stork terrein is er zo één. Vroeger was het een draaierij. Er zit al wel een gelijknamig café / restaurant en in de immense hal zit één bedrijfje, maar er zal nog flink wat moeten gebeuren voor het echt gaat leven.

 

Terug naar het object. Het staat in de Nieuwendammerham, pal naast een gebouwtje. Aan de overkant is een wat vervallen uitziende bedrijfshal. Het object is van roestig metaal. De rode kleur steekt mooi af tegen de omgeving. Het gebouwtje ernaast lijkt vrij nieuw. En het terrein ziet er niet direct uit als een plek waar men een kunstwerk zou neerzetten. Tot nader order houd ik het er dus maar op dat het om een restje industrie gaat dat sprekend lijkt op een abstract kunstwerk!

 

PS: dit kwam ik ook tegen: nog een resultaat van veel hemelwater.


Comments are closed.