Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
KunstCuyp
Categories: Geen categorie

 

Het was waarschijnlijk de meest heftige plensbui uit de geschiedenis van de KunstCuyp. Donder en bliksem incluis. Alles en iedereen spoelde weg. Even verderop waaide met een harde zwiep het dak van een kraam af. Uit de geluidsboxen van het verder verlaten muziekpodium klonken wat toepasselijke liedjes: Singin’ in the rain, Het is weer voorbij die mooie zomer….

 

Gelukkig herstelde het weer zich en kwam er in de loop van de middag nog aardig wat publiek. De KunstCuyp is eigenlijk onderdeel van het grotere Nazomerfestival in De Pijp. Eerdere ervaringen op dit feest hadden mij geleerd dat het altijd erg gezellig is, maar dat het niet de ideale plek is voor de verkoop van kunst. Aangezien met de verhuizing van mijn moeder uit De Pijp ook mijn geschiedenis hier ten einde loopt, vond ik een laatste deelname een mooi afscheid van mijn oude buurt.

 

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat mijn kraam niet de schoonheidsprijs zal winnen. Ik stond er vooral om oude bekenden gedag te zeggen, wat overigens prima gelukt is. Ik had wat leuke tegelschilderijtjes meegenomen voor een vriendenprijsje en een canvasprint van mijn kattenschilderij. Ik durfde het niet aan om het origineel mee te nemen! Mijn dank aan alle geïnteresseerden, mijn buren Bart van Waterschoot en het Ostadetheater voor het gezelschap en natuurlijk aan de kopers van kaartensets en schilderijtjes.  


Comments are closed.