Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Magie van licht en kleur
Categories: Expositie

Het was een Twitterberichtje van ilovenoord dat mij deze middag deed fietsen naar Gallerie Nieuwendam. De opening van een expositie van Nico Los. Dat was min of meer een bekende – hem kwam ik vorig jaar tegen op de AAF ( zie blog 1 november 2010) Mijn tante was toen reuze geïnteresseerd in zijn werk, abstracte foto’s achter acrylglas,maar zou het graag een maatje kleiner hebben.  Toch even kijken of die wens inmiddels gerealiseerd zou zijn.

Dat was niet helemaal het geval; weliswaar hingen er nu ook kleinere foto’s, maar dat was anders dan het werk dat mijn tante vorig jaar zo aansprak. Abstracte afbeeldingen waarin kleur en licht een belangrijke rol spelen. Poëtisch zou ik het willen noemen, dromerig. Prachtig fotowerk, dat volgens de informatie in zijn folder verder onbewerkt is. Geen Photoshop bewerking dus.

 

Het kleinere formaat werk was nieuw. Ook niet onaardig, abstracte mozaïekvierkanten.  Maar persoonlijk vind ik het bij mozaïeken nou weer wel leuker als het figuratief is. Nu komt het toch wat over als ‘ uit de computer ‘.

Het was behoorlijk druk in het bovendeel van de galerie; de kunstwerken gingen bijna schuil achter de mensen. In het benedendeel staat een heuse boom, wat een attractie apart is. Gallerie Nieuwendam is van Jan Honekamp, die e.e.a. combineert met een lijstenmakerij en fietsenverhuur. De galerie ligt aan de pittoreske Nieuwendammerdijk, wat weer een onderdeel is van het ‘dorp’ Nieuwendam.

 

De expositie duurt nog t/m zaterdag 3 december 2011.

Meer info:

www.gallerienieuwendam.nl

www.nico-los.com


Comments are closed.