Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Een aparte vaas
Categories: galerie

 

Vorig weekend viel voorlopig het doek voor galerie Village Art in Badhoevedorp. Ik heb met veel plezier deelgenomen en hoop dat er een doorstart mogelijk is. Tijdens het suppoosten heb ik de aanwezige kunst uitvoerig kunnen bekijken. Wat altijd meteen in het oog sprong was de vaas van Nynke Boomsma die pontificaal bij de ingang stond. Een vaas die tot de verbeelding sprak.

Het geval wil namelijk dat het object doet denken aan een zeker onderdeel van het mannelijk lichaam. Er werd vaak aan gerefereerd. Maar zou de vorm toeval zijn of bewust zo gemaakt? In het laatste weekend heb ik het Nynke gevraagd. Het is toeval. De vorm was gewoon zo ontstaan tijdens het maken. Ze voelde zich enigszins ongemakkelijk bij de andere interpretatie, maar ze moest er ook wel weer om lachen.

 

Nynke werkt het liefst met warme aardetinten. Bij het glazuren krijgt de vaas of schaal zijn glans. Maar al te veel glans hoeft het van haar niet te hebben, ze heeft het liever wat matter. Ze maakt mooi werk tegen heel redelijke prijzen. Mocht Village Art een doorstart maken, dan zal zij er ook weer bij zijn.

Kent u een (redelijk) centraal gelegen pand in Badhoevedorp, Haarlem, Hoofddorp of Amstelveen dat leegstaat? En waar een groep kunstenaars tijdelijk onderdak kan vinden op anti-kraak basis? Laat het a.u.b. weten aan contactpersoon Miriam Huijerman via emha.sieraden@quicknet.nl


Comments are closed.