Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Aanwas 8 expo
Categories: Expositie

 

Het is de Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars weer gelukt om een mooie nieuwe leden expositie te organiseren. Niet in de laatste plaats dankzij de inzet van het trouwe clubje vrijwilligers, waarvoor hulde. Ook dit jaar is de Bagagehal van Loods 6 in Amsterdam de plek van gebeuren. Op vrijdag 16 november jl. was de feestelijke opening met muziek van het duo ‘Chemie muziek’.

 

De officiële opening werd verricht door Vincent van den Eijnde, directeur van de auteursrechtorganisatie Pictoright. Uiteraard was er volop aandacht voor de bezuinigingen, ook in het welkomstwoord van BBK voorzitter Theodor Schokker. Hij kondigde alvast een debat aan op 1 december: kansen voor kunstenaars. “Samen met Kunsten ’92 en FNV vraagt de BBK aandacht voor de inkomenspositie van kunstenaars. De maatregelen van de afgelopen paar jaar hebben grote gevolgen gehad voor kunstenaars in Nederland, nu is het tijd te kijken naar de plannen van het nieuwe kabinet. Wat zijn de gevolgen voor kunstenaars, maar vooral: hoe kan het beter?

 

Op 1 december organiseren we daarom het debat kansen voor kunstenaars. Hiervoor nodigen we betrokken politici en andere experts uit het beroepsveld uit. En u natuurlijk, als betrokken kunstenaar en publiek, om hierover mee te praten.”

Het debat vindt plaats bij Arti et Amicitiae, Rokin 112 in Amsterdam. Het begint om 14.00 uur.

 

Na de bespiegelingen over de bezuinigingen wilde Van den Eijnde toch de aandacht weer richten op de kunst zelf. Ook hij was van mening dat er veel mooi werk te zien was. Voor deze blog heb ik weer een – geheel subjectieve – keuze uit de kunstwerken gemaakt. Hopelijk voor u een aansporing om de komende week langs te gaan. (t/m zondag 25-11, dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur, aan de KNSM laan 289)  Elke dag zijn er kunstenaars aanwezig. Op de speciale Aanwas site kunt u zien wie wanneer aanwezig is: http://aanwasbbk.wordpress.com/category/aanwas-8/  

 

Mais 5, Jan Roedoe, olieverf.

Aquarellen van Claudia Bos.

Hybrid Male Power, brons, door CFM van de Ven. Het beeld is even intrigerend als de naam…

Madonna Nera heet dit kunststof beeld, ook van CFM van de Ven. Zwarte Madonna in geel dus…

Olifant, experimentele grafiek van Ine Oerlemans.

Angel at my mirror, experimentele grafiek, Ine Oerlemans.

Sorrow, olieverf op linnen, Wim Wessling.

Landschap, Marian Hage.

Ensemble B, marmer paonazzetto, Robert Verhaaf / Zazou.

Werk van Marjolein Innemee.

Abstract, plexi paneel, Magadel.

Rondane (2011), Remke Spijkers, foto oplage 1/30, foto op dibond.

Twee schilderijen van Régis Di Cóco: Facing Blue Face en Red Face

Zonder titel, fineliner op papier van Kiki Roosma.

Eveneens, Zonder titel, fineliner op papier van Kiki Roosma. Ik vind de uitvoering op zich erg ingetogen, voor mij is een tekening altijd het voorstadium van een schilderij. Maar de afbeeldingen hebben wel wat.

De Zandwaaier, Truus van Alphen.

Deze is leuk: Golven, sculptuur op springveer van Wilma Vermeij. Hoe kom je erop…

Gevangen in zwart wit, gemengde media, Lia van der Burgt.

Migrates 7, olie/pigment op linnen, Chaya Kupperman.

 

De bezoekers konden weer rekenen op een drankje en wat hapjes. De beroemde ossenworst van Theodor Schokker was ook weer verkrijgbaar en … als eerste op. De echte liefhebbers hoeven echter niet te wachten op de volgende Aanwas, aangezien Theodor bereid was zijn leverancier prijs te geven: slagerij Arie van de Raa op het Gelderlandplein.


1 Comment to “Aanwas 8 expo”

  1. […] Aanwas 8, Eline Vulsma schreef een verslag op haar blog.  Zie voor het verslag met foto’s op Eline’s blog of lees het […]