Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
ASA Street art pop-up store
Categories: galerie

 

Voor de liefhebbers van straatkunst is de pop-up store van Amsterdam Street Art een feest van herkenning. Tal van graffiti kunstenaars doen mee aan deze in korte tijd tot stand gekomen tijdelijke winkel. Veel schilderijen en platen daarom, maar ook t-shirts, beeldjes en sieraden zijn verkrijgbaar. Allemaal in zeer herkenbare stijl. Het is een aparte ervaring om het werk van de straat ineens in een winkel te zien.

 

Initiatiefnemer is Ives St. Covert. Hij is zelf kunstenaar en kreeg vier weken geleden deze ruimte aan de Zeeburgerdijk aangeboden. Ives wilde de ruimte echter niet alleen voor zichzelf houden. Als lid van de Stichting Amsterdam Street Art (ASA) vond hij dit een mooie gelegenheid om street art te promoten. Zijn ervaring is dat street art kunstenaars uit Amsterdam in het buitenland vaak populairder zijn dan bij galerieën hier.

 

Met de feestdagen in het vooruitzicht kwam Ives op het idee van een tijdelijke winkel, een ‘pop-up store’. Hij plaatste een oproep op Faceboek waar veel reacties op kwamen. “En nu kan ik niet meer terug”, zegt hij met een brede glimlach.

Wie op zoek is naar een origineel en uniek cadeau moet hier zeker langs gaan. Bovendien worden er de komende weken ook workshops georganiseerd. De foto’s hier geven alvast een aardig beeld. Ik moet bekennen dat ik niet bij alle werken de naam van de maker heb (kunnen vinden). Maar de enthousiaste winkeleigenaar zal u vast meer informatie kunnen geven.

 

Eén van mijn favorieten: The London Police.

Bizarre beeldjes van Dr. Freakinstyle.

Zaira is ook een naam die ik met enige regelmaat buiten tegenkom. Altijd leuke graffiti.

 

Nog geopend op: zaterdag 1, 8, 15 en 22 december, van 12.00 tot 18.00 uur.

Zeeburgerdijk 476 in Amsterdam.

 

PS:  Dr. Freakinstyle bedankt voor de tip!


1 Comment to “ASA Street art pop-up store”

  1. Heleen says:

    Ziet er leuk uit. Ik hoop tijd te vinden om te gaan kijken.