Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Ton Kalle
Categories: Expositie

 

In mijn blog van 10/12/12 besteedde ik al aandacht aan de beelden van Ton Kalle. De plotselinge verschijning van drie flinke beelden op een afgelegen bedrijventerreintje riep bij mij wat vragen op. Wie was de gulle sponsor? Welnu, het blijkt Ton Kalle zelf. Afgelopen week vond ik een uitnodiging voor twee open weekenden in de bus, dus een mooie gelegenheid om wat vragen te stellen.

Ton Kalle houdt open huis en uitverkoop. Hij heeft tijdelijk de beschikking over de toonzaal van zijn pand, die in februari weer verhuurd wordt. Zijn atelier is aan de achterkant. Ik had in december goed gegokt dat het stadsdeel geen geld (over) heeft voor kunst. Kalle mag van het stadsdeel wel gratis zijn beelden neerzetten in het Noorderpark. Uiteraard, zou ik bijna zeggen. Maar dat is de bedoeling niet natuurlijk. Nu staan de beelden voorlopig, in de winter, op het Nieuwendammerdijk terrein. Dat scheelt ruimte in het atelier. En in de zomer gaan ze weer ‘op tournee’.

 

Voor deze gelegenheid exposeert Kalle samen met zijn schoonzoon / tekenaar Martyn F. Overweel. Binnen blijkt dat Kalle ook veel kleiner werk aanbiedt. Ik vind vooral de ‘Sterrenhemel’ en de ‘Grote beer’ heel aansprekend.

Sterrenhemel.

 

Grote beer.

 

Rainy dag (Ton Kalle)

 

 

Het tweede ‘open weekend’ is van vrijdag 25 t/m zondag 27 januari 2013, tussen 10.00 en 19.00 uur. Adres: Nieuwendammerdijk 526R, Amsterdam-Noord.


1 Comment to “Ton Kalle”

  1. w bijker says:

    bij jachthaven twelegea op de niewendammerdijk staan regelmatig beelden van ton kalle ten toon gesteld