Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Meer van Leer
Categories: guerilla art

 

Daar zijn ze ineens weer in het straatbeeld van Amsterdam Centrum: de neon-monstertjes van Bortusk Leer. Ik besteedde al aandacht aan de straatkunstenaar in mijn blog van 30-10-2012. De afgelopen week vond ik echter weer zoveel nieuwe exemplaren van zijn werk, dat ik een ‘update’ nodig acht. Wat me opvalt is dat deze Engelsman inmiddels ook Nederlandse kranten gebruikt als achtergrond voor zijn monsters. Niet dat dat van groot belang is. Ik vind het erg leuk dat hij op deze manier grauwe en lelijke stukjes straatmeubilair opvrolijkt.

 

De meeste vond ik weer aan de Oudezijds Voorburgwal:

Deze is inmiddels al weer weggehaald. Een fan? Of een schoonmaakploeg?

 

De laatste was op de plastic afvalcontainer aan de Jodenbreestraat:

‘Smile’; dat doe ik iedere keer als ik weer zo’n maffe plaat tegenkom 🙂


2 Comments to “Meer van Leer”

  1. Suzanne says:

    Heel leuk werk van Bortusk Leer! Ik ‘smile’ er ook van 🙂 Ik kende de kunstenaar nog niet, maar zijn naam zal ik onthouden.

  2. Ook al zo leuk! Tnx