Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Afstand
Categories: Expositie

 

De nieuwe foto expositie van Willem Bosveld heet ‘Afstand’. Hij exposeert voor de derde keer bij Galerie Moon, een lief klein winkeltje op een hoek in de Grote Bickersstraat te Amsterdam. Niet te missen ook wegens de Japanse keramiek. Toen ik bij de opening arriveerde, was het kleine zaakje al tot de nok toe gevuld met liefhebbers van Bosveld’s werk.

De foto’s zijn meestal in zwart wit en zijn bijzonder poëtisch om te zien. De afbeeldingen zullen eerder weemoed dan vrolijkheid oproepen. Maar die weemoed-snaar weet hij wel keer op keer te raken, wat ik erg knap vind. Er is namelijk veel kunst in omloop die helemaal geen gevoel oproept.

Bosveld heeft er dit keer voor gekozen om zijn foto’s wat kleiner af te drukken. Eerlijk gezegd vind ik zijn werk beter uitkomen op groot formaat, juist ook omdat alle nuances in de foto dan beter te zien zijn. Het voordeel van klein formaat is natuurlijk dat het minder ruimte kost (en uiteraard: voordeliger is in aanschaf). Gaat u binnenkort winkelen in de Haarlemmerstraat, sla dan vooral ook even af naar Bickerseiland. De expo loopt tot en met 28 december 2013.

Meer info via www.galeriemoon.nl  


3 Comments to “Afstand”

 1. Monica Kugel says:

  Beste Eline, dank voor je goeie commentaar! Ik geniet zelf ook elke dag van zijn prachtige foto’s hier aan de muur. Fijn om te horen dat je mijn galerie een lief winkeltje noemt!
  Zijn foto’s zijn in een oplage tot 20 en zijn of in de galerie of via mail te verkrijgen/bestellen. Eventuele andere (grotere)formaten zijn mogelijk. Voor de duidelijkheid Galerie Moon zit op de Grote Bickersstraat 71, Bickerseiland, Amsterdam-C. en is open elke do t/m zondag 13-18 uur.
  06-22210481 en/of galeriemoon@hotmail.com
  zie ook: http://www.galeriemoon.nl en http://www.kunsteilandenamsterdam.nl

 2. Heleen van der Leest says:

  Eline, ik moet nodig eens naar Amsterdam om al dat moois van dichtbij te bekijken!

 3. Rieës says:

  ben een liefhebber van Willem Bosveld’s poëtisch
  werk zoals Eline dit noemt.Je wordt steeds geraakt door de sfeer die het bij je oproept.
  Op naar galerie Moon.