Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Design Icons
Categories: Kunstbeurs

 

Een tweedehands meubel- en kunstbeurs vond plaats in de Kromhouthal (Amsterdam Noord) op 8 en 9 februari 2014. ‘Design Icons’ heette het evenement, waarbij de toegang naarmate de tijd vorderde steeds goedkoper werd. Wilde je zaterdag vóór 12.00 uur naar binnen, dan kostte dat € 25,- Had je wel eerste keus bij aankoop. De rest van de zaterdag: € 10,- en op zondag € 5,-  Ik was wel nieuwsgierig maar vond € 5,- genoeg, dus mijn bezoekje aan deze beurs was op zondag.

Het eerste wat me opviel was de drukte; aanmerkelijk drukker dan bij de expositie tijdens het kunstweekend 2013 in Noord, toen de Kromhouthal ook het centrale punt was. Het tweede was dat er best redelijk verkocht werd. Althans, dat was mijn indruk. Het huren van een stand was ook niet bepaald gratis zag ik op de website, dus dan moet je wel wat verkopen om die kosten eruit te halen. Zowel onder de dealers als de bezoekers waren aardig wat mensen uit het buitenland. Dat was het derde punt dat me opviel.

Het geheel deed me in de verte aan het Waterlooplein denken, maar dan met betere kwaliteit spullen. De prijzen waren meestal absoluut geen Waterlooplein. Dat een houten aapje 450 euro moest opbrengen. O.k., een ‘design icon’, maar toch…

Erg leuk altijd zijn jaren ’70 spullen. Ze doen me denken aan mijn kindertijd. Al dat oranje, bruin en lichtgroen met die kronkelpatronen. Als kind weet je niet beter. Nu vind ik het foeilelijk, maar de herinnering aan mijn jongste jaren die ermee verbonden is geeft toch een gevoel van weemoed.

Al met al best aardig om eens gezien te hebben. Gezien de grote belangstelling zal het voor de verzamelaar beslist een interessante beurs zijn. De organisatie belooft volgend jaar een nieuwe editie.

Meer informatie: www.design-icons.com

Comments are closed.