Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Street art Brick Lane
Categories: Kunst in het wild

Een week in Londen is voor mij altijd al een feest van kunst, cultuur en winkelen. Maar dit keer kwam ik op zaterdag terecht bij Brick Lane en omgeving. Het bleek één groot street art openluchtmuseum. Wandelend vanaf de Whitechapel Art Gallery (met een expositie die verder niet vermeldenswaard is), kom je in een vervallen ogende straat met veel belwinkels en dergelijken. Aan de gevelborden en passanten te zien is het een wijk waar veel immigranten wonen. Dan verschijnen steeds meer street art werken, van eenvoudig tot gevelgroot en prachtig gedetailleerd.

In werkelijk elke zijstraat is er van alles te zien. Ook zijn enkele winkelpanden in Brick Lane zelf voorzien van een kunstwerk. De straat wordt steeds drukker en voor je het weet stuit je op groepen toeristen onder leiding van bijzonder enthousiaste gidsen. Bij nader inzien staat er inderdaad een beschrijving van deze wijk in het reisgidsje. Hier wonen heel veel (straat)kunstenaars. We gaan nog even een pand binnen waar een eindexamenexpositie is van fotografen. Verder zijn er allerlei leuke vintage winkeltjes en een overdekte markt. En overal eten.

Daarom: liefhebbers van street art en gezelligheid, gaat het zien!

PS: nog tijd over? Dan is de nabijgelegen Old Spitalfiels Market een aanrader.


Comments are closed.