Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Bortusk bij Vault 17
Categories: Expositie

Bortusk Leer heeft deze zomer een solo expositie in hartje Amsterdam. Bij de nieuwe galerie Vault 17 aan de Weteringschans. Normaal kom je zijn werk voornamelijk op straat tegen, wat altijd weer een genoegen is om te zien. Nu dus een hele galerie vol vrolijke monstertjes. De expositie heet heel toepasselijk ‘Cheer up you bastards.’

Er zijn de bekende kranten met monster, maar ook hele doeken vol en monstertjes met antiek aandoende lijst. Moeder Leer heeft er zelfs een paar gebreid: ‘Monster gang made by my mum’.

Er zijn ook wat meer afwijkende items. Zo zijn er diverse voorwerpen volgeplakt met eh… straattaal. En een paar werken die ik ‘creatief-met-dildo’ zou willen noemen.  Het brengt wat variatie aan in de anders wel erg overheersende monsterparade, maar tsja. Nou ja, wie weet is er een markt voor.  😉

Je ontkomt er natuurlijk niet aan in een galerie om iedere meter te benutten.

Dat is in het geval van Bortusk Leer wel een beetje jammer, omdat zijn werk het beste tot zijn recht komt in een omgeving die verder weinig kleur heeft.  In een desolate portiek of op een treurige papierbak.

Thuis aan de muur is echter ook heel leuk, dus als u van een beetje gek houdt: u kunt tot en met 23 augustus 2015 terecht bij Vault 17 Gallery. (en anders op de website van Bortusk Leer)

Meer informatie: www.vault17.com

En: www.bortusk.com


Comments are closed.