Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Toekan
Categories: Geen categorie

De meeste mensen die dit toekan schilderijtje zien, leggen gelijk de link met Avifauna en Van der Valk. Je kunt gerust spreken van een ‘sterk merk’. Ik heb me altijd afgevraagd waarom een keten met de vogelnaam ‘valk’ erin, een toekan koos als logo. Internet weet het: Van der Valk heeft ooit Avifauna overgenomen en dat had die toekan als logo. Vervolgens heeft Van der Valk het logo overgenomen voor de bekende hotels en restaurants. Wie googelt die vindt…

De reden dat ik voor het derde vogelschilderijtje een toekan heb gekozen heeft echter niets met Van der Valk of Avifauna te maken; ik vind het gewoon een mooie vogel. Er zijn verschillende soorten toekans. Dit exemplaar is een zwavelborsttoekan.

Zie voor meer info: www.kunstkoop.com  (tegelschilderijtjes)


Comments are closed.