Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Queenspiration
Categories: Geen categorie

Dit is een kleine ode aan mijn favoriete band: Queen.

Tijdens het schilderen draai ik allerlei soorten muziek, maar heel vaak zit daar een cd van Queen tussen. De combinatie van muziekstijlen spreekt me erg aan. Ik zie ook een soort parallel met mijn eigen werk. Waar Queen bijvoorbeeld rock en opera combineert (helemaal geweldig 🙂 ) daar combineer ik abstract en fotorealisme.

Twee jaar geleden kwam ik op een rommelmarkt een aantal Queen singles tegen. En hoewel ik eigenlijk niet aan de zoveelste nieuwe verzameling wilde beginnen, kon ik het niet laten. Op een gegeven moment kwam ik er achter dat op de Amerikaanse Queen singles een rups staat. Aangezien ik van alles met rupsen verzamel (a.u.b. niet verder vertellen…), was zo’n single een dubbele treffer. En de basis voor een schilderijtje!

De rups is die van de monarchvlinder. Op het schilderijtje is de rups van het label afgekropen. Hij is aan het blaadje begonnen en heeft het bijna op. Een rups wordt, als alles goed gaat, een vlinder. Voor de vlinder heb ik een wat oudere variant van het Queen logo een beetje verbouwd. De kroon is een vlinder geworden. De kleurige slingers hebben ervoor gezorgd dat ik voor het eerst op paneel heb geschilderd. Dit effect met hele dunne olieverf kreeg ik namelijk niet op doek voor elkaar. De lucht met de wolken verwijst naar het mysterie van het bestaan…

So still the cloud it hangs over us and we’re alone

But some day, one day…

We’ll come home

Comments are closed.