Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Zeefdruk avontuur (1)
Categories: Geen categorie

 

Verandering van spijs doet eten, zo luidt een spreekwoord. Hoewel schilderen nog altijd mijn grote kunst liefde is, leek het mij leuk om een uitstapje te wagen naar de zeefdrukkunst. Ik had eerst geen flauw benul van wat zeefdruk inhield. Maar het is dus echt drukken door middel van een zeef. Geen bolle uiteraard, maar een platte. Zo’n raam met zeefgaas doe je dan in een klem aan een soort hefarm. Van tevoren heb je dat raam ingesmeerd met een foto-emulsie en met belichting in een donkere kamer een afbeelding ingebrand. Tot slot smeer je verf op het raam en met een ‘rakel’ wrijf je die verf door het ingebrande plaatje op papier (of textiel, dat kan ook).

 

Mijn eerste experiment was eind vorig jaar (zie link ). Nu ben ik twee platen verder, elk ontwerp in verschillende kleuren.

De ene is een variant op het Yin en Yang symbool. Met een knipoog naar de ‘engelen en duivels’ van M.C. Escher.

Bij de andere heb ik de liefdessymbolen ‘roos’ en ‘hart’ samengevoegd tot een ‘rooshart’.

 

Voor verdere details verwijs ik graag naar kunstkoop.com > zeefdrukken


Comments are closed.