Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
AAF 2016
Categories: Kunstbeurs

Perspreviews vind ik – als kunstblogger – altijd prachtig. Normaal gesproken is een uitnodiging voor een opening het hoogst haalbare, maar bij een perspreview mag je uitgebreid rondneuzen en foto’s maken. En vragen stellen en in de weg lopen. Bij deze perspreview van de Affordable Art Fair, de 11e editie alweer in Amsterdam, werden wij genodigd op het moment dat de galerieën nog aan het inrichten waren. En aangezien ik ook kunstenaar ben ken ik de bijbehorende stress. Spanning alom.

Het duurde nog wel even voor we ‘de vloer’ op mochten, want er was eerst een moment (van een half uur) voor de kunstzinnige filmpjes van de maker van Lucky TV, welbekend van DWDD. De maker was zeer in zijn nopjes met zijn eigen werk en er waren een paar fanatieke liefhebbers onder de collega journalisten die na afloop ook nog vragen hadden. Dat vond ik dan wel weer grappig, al zat ik eigenlijk op hete kolen omdat ik naar de beeldende kunst toe wilde.

En ja beste lezer, die kunst was zeer de moeite waard, gaat het zien! Uiteraard zijn er dingen die bekend voorkomen, veilig-mooie bronzen beeldjes bijvoorbeeld. Maar ook kunstwerken die ik voor het eerst zag. Ondanks dat nog lang niet alles hing of stond (de Duitse galeristen waren zelfs nog niet gearriveerd) was al duidelijk dat hier voor velen wat wils te koop is. Directeur Kris Clark van de Amsterdamse AAF verwoordde het zo: het principe van de AAF is de democratisering van de kunst; het feit dat je kunst mag hebben. Met prijzen vanaf € 100,- is die kunst inderdaad ook voor beginnende verzamelaars. Dus vooruit, allemaal op naar Amsterdam Noord 🙂

Mijn – niet zo kleine – selectie:

Kintaro Publishing / Antwerpen:

Red carpet: niet vanwege de kleur 😉

Werk van tattoo-kunstenaar Darko Groenhagen.

Galerie Untitled / Rotterdam:

Van bovenaf bezien:

Wat zou daar in zitten?

Galerie NUMMER40 / Doetinchem:

Palma Arte / Piacenza:

Down to art / Gent:

Instructie…zo doe je dat met die spijkers in de muur.

Gallery Lukisan / Amsterdam:

Galerie Art & Lef / Groningen: prachtig werk van Paul La Poutré, mooi contrast van verf en metaal.

Galerie Année / Haarlem:

denieuwegalerie / Aalsmeer:

Stichting Madelonia / Breukelen:

Daar valt nog heel wat uit te pakken … en op te hangen.

Wanrooij Gallery / Amsterdam:

En van dichtbij zien de ‘pixels’ er zo uit:

 

Affordable Art Fair: Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231 Amsterdam. Donderdag 27 t/m zondag 30 oktober 2016. Meer info: www.affordableartfair.com/amsterdam


Comments are closed.