Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Pinguïns
Categories: Geen categorie

Het begon met een uurtje rondhangen bij de pinguïns in Artis. Na een paar honderd foto’s had ik het idee dat ik wel aan de slag kon. De gekozen foto heb ik vervolgens gerasterd op de computer. Na het opbrengen van de lichtgevoelige emulsie, heb ik met een transfersheet en blauwe lamp de pinguïn op de zeef ‘geprint’. Na het afspoelen en drogen van het zeefdrukraam kon de pinguïn-mars door mijn atelier beginnen.

Het is gebruikelijk dat zeefdrukken in een bepaalde, genummerde en gelimiteerde oplage verschijnen. Misschien dat ik die werkwijze ook ga hanteren, maar bij de pinguïns maak ik er zoveel mogelijk ‘unica’ van. Ik combineer de zeefdruk o.a. met origami-elementen. Op die manier sluit het ook mooi aan bij de ‘abstrealistische’ stijl van mijn schilderijen. De pinguïn is realistisch en de origami delen zijn (een soort van) abstract.

De eerste serie bestaat uit 10 stuks. Ze hebben uiteenlopende onderwerpen: van de liefde tot de Brexit. Ook zijn er een paar zonder origami onderdelen.

 

U vindt de zeefdrukken op: kunstkoop.com onder zeefdrukken pinguïn

 


Comments are closed.