Eline's (levens)kunstblog
Eline Vulsma over leven en kunst
Hyperbool
Categories: Expositie

Het was weer afgeladen vol in in het charmante galerietje ‘Moon’ aan de Grote Bickersstraat. Fotograaf Willem Bosveld beleefde de opening van zijn nieuwe foto-expositie. Nog steeds poëtische beelden, maar wat levendiger en sprankelender.

Waarom, na vele series in zwart-wit, dit keer in kleur? In de eerste plaats wil Bosveld niet steeds met Jacob Olie vergeleken worden. Hoe vleiend ook misschien, je wilt toch dat je werk op zich staat. Een tweede reden is dat foto’s in zwart-wit al snel een verhaal krijgen door de tint op zich. Met kleur is het veel moeilijker om een boodschap duidelijk over te brengen, dus de uitdaging is groter.

Het voordeel van kleur vind ik dat je ook beter op klein formaat kunt werken. De foto’s van deze serie zijn niet groot, maar de beelden komen goed tot hun recht. Deze foto’s hoorden volgens Bosveld op een gegeven moment bij elkaar en zijn individueel ook sterk. Dat kan ik beamen. Bij deze serie heb ik heel erg het gevoel dat ik getuige ben van ‘het moment voordat er iets gebeurt’. Ik weet niet waarom gekozen is voor de titel ‘Hyperbool’ (overdrijving). Ik zou het ‘Stilte voor de Storm’ noemen.

Met 140 verkochte foto’s in de afgelopen acht jaar is Bosveld de best verkopende fotograaf bij galerie Moon, zo vertelde galeriehoudster Monica in haar openingsspeech. Daar komen er vast weer een paar bij.

De expositie is te zien tot 1 september 2017, Grote Bickersstraat 71 te Amsterdam.

www.galeriemoon.nl

Overigens is Moon naast galerie ook een leuk winkeltje met allerlei hebbedingetjes:


3 Comments to “Hyperbool”

 1. Monica Kugel says:

  hartelijk dank voor je leuke blog over de expo en Galerie Moon. Kom je nog een langs voor een kop koffie o.i.d. weet eigenlijk niet meer wie je nou precies bent, dus graag tot ziens! Monica.
  heb de link inmiddels op FB geplaatst en hij komt later ook op mijn websites. Weet jouw FB niet… anders zou ik hem delen.

  • Eline Vulsma says:

   Dank je wel!Ik kom vast nog wel eens langs 🙂 FB doe ik niet meer, maar ik ben wel een enthousiast gebruiker van Twitter.

 2. Monica Kugel says:

  o ik twitter weer niet, leuk als je gaat langskomen